Монтаж на винил - с капси, с джобове, с подгъв, на живо
  • +359 88 727 8668

  • office@agent.bg

  • София, ул. Кестен № 46

Готовия продукт от винил може да бъде с капси, с джобове, с подгъв или изрязан на живо, т.е. изрязан по визията. Това зависи от избрания начин на монтаж. Естествено винила може д абъде завършен с комбинация от довършителни работи, например с капси отгоре и джоб отдолу.

Монтаж на винил с капси

Винил с капси се монтира най-често. при този метод винила може да бъде опънат на рамка, ограда или друго подходящо място и захванат с въже или свински опашки. При монтаж на стена с дюбели е добре също да има капси за да не се разкъсва винила.

монтаж на винил с капси


Монтаж на винил с джобове

Винил с джобове се монтира основно на билборди. В направените джобове се вкарва тръба, профил, дъска и т.н. и посредством тях винила се изпъва. Освен това се ползва и когато винила трябва да виси например от таван, в долната страна се слага джоб в който се вкарва профил за да го държи изпънат и да не се вее непрекъснато.

монтаж на винил с джобове


Монтаж на винил с подгъв

Подгъв се прави когато винила трябва да бъде монтиран върху повърхност без да я покрива изцяло, целта е здравина на закрепващите ръбове. също и в случай когато е комбиниран с друг метод на монтаж, например с капси отгоре и джоб отдолу а страните са с подгъв. Това се прави понеже при закачане само отгоре и вкарана тежест в джоба отдолу, винила започва да се подвива отстрани, тъй като е мек. Правенето на подгъв предотвратява подвиването.

монтаж на винил с подгъв


Монтаж на винил изрязан на живо

Прави се при обличане на рамки. В този случай винила се опъва по рамката и се закрепва посредством самопробивни винтове, желателно е главите им да са тип копче. Друго приложение е когато винила трябва да се залепи на дадена повърхност с лепило или двойнозалепваща лепенка. Има и трето приложение на изрязания на живо винил – опъване на самоопъващи профили. Винил изрязан на живо се ползва и за банер стойки.

монтаж на винил на живо