Винил - как да изберем подходящ вид ?
  • +359 88 727 8668

  • office@agent.bg

  • София, ул. Кестен № 46

Има много видове винил. В рекламата се използват предимно 3 вида – ламиниран винил, промазан винил и меш(известен като винилова мрежа или перфориран винил).  Винил кристал(прозрачен) е опция която в определени случаи също може да бъде ползван за реклама. Размерите на ролка винил са 3.2 м. на 50 м., ако трябва да се направи винил с размер например 5 м. на 5 м. двете ленти се пришиват една към друга за да се направи цялостната визия. Винила се печата едностранно защото структурата му от двете страни е различна.

Кой винил е подходящ за вашата реклама?

Ламиниран винил

Ламинираният винил е полиестерна тъкан която е двустранно ламинирана с ПВЦ покритие. Тежестта на този винил е средно около 300 – 400 гр./м². Характеризира се с това, че е с по едра наплетка и при ниски температури става чуплив. Това е най-ползваният за реклама винил, от него се изработват всякакви трансперанти и билборди. Естествено това е и най евтиният вариант.

Ламиниран винил


Промазан винил

Промазаният винил е полисетсетна тъкан която е многократно потопена във вани с втечнено ПВЦ и пластификатори. В резултат на това полученият продукт е с по-голяма гъвкавост и здравина. Неговата тежест е 400 – 440 гр./м², има повече наплетки от ламинирания винил и е по-еластичен. Ползва се основно за банер стойки и реклами които изискват по голяма издържливост на опън.

Ламиниран винил


Меш (перфориран винил)

Меш е промазн винил при който са оставени дупки при производствто за да може през него да преминава въздух/вятър. Тежестта му е 250 – 300 гр./м². Ползва се за рекламни пана които са свободно стоящи и опаковане на сгради.

Меш (перфориран винил)


Винил кристал

Това е прозрачен ПВЦ филм, който трудно понася печат. Ползва се за изграждане на ветроупорни завеси и прегради. За разлика от другите винили не може да се шие. Брандирането му става със залепване на фолио върху вече готовия продукт.

Винил кристал


Мит е, че цветовете на на напечатаната реклама върху винил зависят от вида му. Цветовете зависят основно от ползваните мастила.