Видове фолио - как да изберем подходящо - agent.bg
  • +359 88 727 8668

  • office@agent.bg

  • София, ул. Кестен № 46

В рекламата много често се ползва ПВЦ фолио за брандиране на витрини, стени, коли, плоскости. Има следните видове фолио полимерно и мономерно, матово или гланцово, перманентно или временно.

Ако не знаете кои видове фолио за какво могат да послужат, свържете се с нас за да ви помогнем.

Нека разгледаме различните видове брандиране с фолио:

Рязано фолио – от него се изработват букви и други елементи който след залепване стоят самостоятелно(без фон). При цвета за елемента може да е само един, т.е. не може да има преливки или да е многоцветно.

рязано фолио

рязано фолио

рязано фолио върху кола

рязано фолио върху кола

Напечатано фолио – за цялостно или частично облепване на витрини. Когато ползваното фолио трябва да е многоцветно и в неправилна форма, може да бъде изрязано по контур. Може да се лепи както отвън така и отвътре. Това фолио има 2 вида лепилен слой, прозрачен и сив. предимно се ползва такова с прозрачно лепило, но ако трябва да бде залепено върху повърхност която не е едноцветна, например друго фолио, или надписана повърхност, е добре да се ползва фолио със сиво лепило за да не прозира това което има под фолиото и да не нарушава визията.

цялостно брандиране

цялостно брандиране

изрязано по контур

изрязано по контур

 

Препоръчително е фолиата с печат да се ламинират.

Перфо фолио – за цялостно брандиране на стъкла. Позволява отвътре на вън да се вижда, а от вън на вътре не. Тук уловката е, че ако помещението е осветено се губи голяма част от напечатаната визия и се появява видимост отвън навътре. Може да се лепи само отвън.

Перфо фолио

Перфо фолио

Каст фолио – използва се главно за облепване на коли. По специфичен вид полимерно фолио което позволява обирането на кривини без нарушаване на напечатаната визия.

кола с каст фолио

кола с каст фолио

Матово или гланоцво

Избора винаги е в ръцете на клиента. Препоръката ни е – ползвайте матово фолио. Когато фолиото е гланц, много често при осветяването му се загубва ефекта на рекламата. Гланцовото фолио прави бликове и това променя визията му.

Перманентно или временно

Тук вече зависи от това за колко време се поставя фолиото. Перманентното е по трудно за отстраняване и често след това остава лепило върху повърхността на която е било залепено. Ако ще ползвате фолиото за няколко месеца може да е римувъбъл, ако не по-добре да ползвате перманентно.